Data: 2005-01-24 14:19:53
Temat: pytanie o mrozenie
Od: "..." <n...@m...maila>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie!
Zainspirowana ;) mrozonkami w sklepach postanowilam wypelnic moja zamrazarke
przeroznymi wlasnorecznie przygotowanymi daniami, ktore moznaby bylo
przyrzadzic w razie potrzeby w ciagu kilkunastu minut. Po przejrzeniu ofert
postanowilam stopniowo robic i zamrazac nastepujace produkty: kluski
slaskie, knedle z owocami, kopytka, leniwe, pierogi z roznymi farszami,
pyzy. Mam tylko jeden problem: czy ww. produkty przed zamrozeniem gotowac,
podgotowywac czy zamrazac surowe... Czy aby sie nie posklejaly nalezy je
zamrazac osobno, a dopiero potem umieszczac w torebkach? Czy ktos ma jakies
doswiadczenia w tym zakresie? Bede wdzieczna za wszystkie rady...
Pozdrawiam. Magda
|