Data: 2002-01-10 20:55:56
Temat: Re: racuchy, było: boeuf strogonow
Od: <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik "Arek" <a...@c...pl> napisał w wiadomości
> news:iVm%7.188148$Sx3.1736788@news.chello.at...
> > Jak sie robi potrawe strogonowa ?
> >
>
> a wiesz jak sie robi racuchy???
>
>
> MechaGodzilla
>
>
Proszę bardzo:
25 dag maki,
1 i 1/2 dag drożdzy
5 dag cukru
1 szklanka cukru
2 jajka
5 dag tluszczu
tluszcz do smazenia
cukeir puder do posypania
syrop owocowy lub konfitury
1. Make przesiac, drozdze rozmieszac z lyzeczka cukru i 1/2 szklanki mleka,
wlac do maki, dodac utarte z cukrem jajka, reszte mleka, stopiony tluszcz.
Wyrobic lyzka lub mikserem, az ukaza sie pecherzyki. pozostawic do wyrosniecia.
2. Wyrosniete ciasto nabierac lyzka, klasc racuchy na rozgrzany tluszcz, smazyc
z 2 stron na zloty kolor.
3. Podawac gorace z cukrem pudrem, syropem owocowym lub konfitura.
Ukłony
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|