Data: 2001-11-10 19:21:45
Temat: Re: remoulada
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> a écrit dans le message :
1f2o6ig.1rmd1qhn8900qN%w...@t...com.pl...
> Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>
>
> > remoulade...kojarzy mi sie z Dania,
>
> > drugie zrodlo to cajun/kreolskie
> > mysle, ze Wladyslaw mnie nie zadusi Laroussem od reki..
>
> Jasne, ze zadusze. Remulada bowiem jest, jak sam nazwa wskazuje
> wynalazkiem francuskim i dosc dokladnie wiadomo, o co w niej chodzi.
> Jest to po prostu majonez z dodatkiem drobno siekanych korniszonow w
> occie, kaparow, musztardy, siekanego jajka na twardo, przypraw i ziol,
> czasami odrobiny pasty z sadeli.
ciach
A co to jest "sardela" ?
(naprawde nie wiem)
Ewcia
--
Niesz !
|