Data: 2001-07-12 12:47:39
Temat: Re: ricotta
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ik6er$r0v$1@news.tpi.pl...
>
> brimpke <b...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9ik5rf$nck$1@news.tpi.pl...
> > Mam w domu opakowanie serka Ricotta . Moze ktos ma jakis ciekawy i
smaczny
> pomysl?
> Juz mam, oto przepis:
> "Na dwie osoby
> 8-12 muszli makaronowych albo 4 tuby
> 1 cebula
> 1/8 kg grzybow shiitake (pieczarki tez moga byc)
> 2 lyzki oliwy
> 1 puszka pomidorow w sosie wlasnym
> 1 zabek czosnku
> 1 jajko
> 100 gr sera ricotta
Asiu, jaki to jest rodzaj sera - może twarogowy, czy raczej z twardych?
Czy da to się zastąpić czyms powszechniej dostępnym na polskim rynku?
pozdrawiam
Basia
>
|