Data: 2001-07-12 12:56:15
Temat: Re: ricotta
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mysle ze mozna zastapic tlustym twarogiem. Ricotta jest tlustawy, takie
przynajmniej mialam wrazenie, bo nie pamietam ile ma procent tluszczu. Jest
gladki i nie ma takiego kwasnego smaku jak zwykly bialy ser. Ale mysle ze
ten przepis z bialym serem bylby ok.
Asia
Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:9ik6mg$sgh$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9ik6er$r0v$1@news.tpi.pl...
> >
> > brimpke <b...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:9ik5rf$nck$1@news.tpi.pl...
> > > Mam w domu opakowanie serka Ricotta . Moze ktos ma jakis ciekawy i
> smaczny
> > pomysl?
> > Juz mam, oto przepis:
> > "Na dwie osoby
> > 8-12 muszli makaronowych albo 4 tuby
> > 1 cebula
> > 1/8 kg grzybow shiitake (pieczarki tez moga byc)
> > 2 lyzki oliwy
> > 1 puszka pomidorow w sosie wlasnym
> > 1 zabek czosnku
> > 1 jajko
> > 100 gr sera ricotta
>
> Asiu, jaki to jest rodzaj sera - może twarogowy, czy raczej z twardych?
> Czy da to się zastąpić czyms powszechniej dostępnym na polskim rynku?
>
> pozdrawiam
> Basia
> >
>
|