Data: 2002-02-18 14:49:33
Temat: Re: rosol
Od: a...@p...com.pl (Anna Pawłowska-Pojawa)
Pokaż wszystkie nagłówki
"Sorfi" <a...@u...home.se> napisała:
> czy moze ktos mi napisac jak sie gotuje ta zupe bo dzisiaj mam zamiar
zrobic
> to pierwszy raz:-)))
Ja kiedyś - w czasach akademika - gotowalam raz w tygodniu i jesdlismy potem
przez 4 dni (dwa dni zupy, dwa dni kurczaka). Jeżlei chodzi o mięsko, to
powinno Ci wystarczyć. Do tego jakies 2, dwa i pół litre wody, włoszczyzna
(marchewka obowiązkowo, oprocz tego por, seler, pietruszla, moze byc tez
kapusta włoska). Oraz cebula - ja dwję dwie, pokrojone w ósemki. Łyzka
soli... Troche pieprzu. I gotuje długo, po zagotowaniu - na malym ogienku
pod przykryciem... W międzyczasie doprawiam do smaku - curry, chili i co
mi jeszcze do głowy przyjdzie. Ew. dodaję "Warzywko". Kostkę tylko wtedy jak
mięso jest dfo bani i po godzinie gotowania zupka nie smakuje jak
powinna....
Pozdrawiam,
AP
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|