Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
s.task.gda.pl!not-for-mail
From: "agatonek" <a...@g...univ.gda.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rosół
Date: Mon, 22 Dec 2003 17:23:56 +0100
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 31
Message-ID: <bs76ce$rdq$1@korweta.task.gda.pl>
References: <bs732j$52k$1@korweta.task.gda.pl> <bs74ul$emt$1@absinth.dialog.net.pl>
Reply-To: "agatonek" <a...@g...univ.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: e247.ds.univ.gda.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1072110817 28090 153.19.196.247 (22 Dec 2003 16:33:37
GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 22 Dec 2003 16:33:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:184245
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Cherokee" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> napisał w
wiadomości news:bs74ul$emt$1@absinth.dialog.net.pl...
>
> Użytkownik "agatonek" <a...@g...univ.gda.pl> napisał w wiadomości
> news:bs732j$52k$1@korweta.task.gda.pl...
> > to nie wiem, czy te warzywka pokroic drobno i podawac razem z rosole,
>
> Zazwyczaj z warzyw podaje się tylko marchewkę, więc ją możesz pokroić w
> kawałki długosci do 10cm, tak, żeby mieściły się na talerzu.
> Wąsy pora obcinaj ostrożnie, tak żeby liście trzymały się razem - w
> przeciwnym razie będziesz miec pływające farfocle-nitki.
> Cebulę przypiecz (po obraniu) na małym palniku kuchenki i wrzuć w
całości,
> pietruszka w całości, seler w kawałku.
> Po ugotowaniu rosołu radzę wyciągnąc wszystkie warzywa, aby uniknac
> sfermentowania potrawy. Ja dodaję warzywa dopiero po jednej godzinie
> gotowania sie kurczaka i wołowiny z liściem laurowym, zielem i pieprzem -
> tak radzi Ćwierczakiewiczowa i ta metoda się sprawdza:)
to cos mi sie wydaje ze mi nie wyjdzie rosol, nie dosc ze zapomnialam o
cebuli i porze, to jeszcze jakis taki smak ma dziwny:(
udko ugotowal i dopiero potem dorzucilam warzywka i i ziel ang i lisc
laurowy.ech. chyba najpierw trzeba czytac a potem zabierac sie za
gotowanie.pewnie nastepnym razem juz sie zastosuje do rad.
pozdrawiam z nad nieudanego rosolu
**agatka**
|