Data: 2003-12-22 21:58:52
Temat: Re: rosół
Od: "-=Elwood=-" <e...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witaj!
Sorry ale z jednej nóżki to ty rosołu nie ugotujesz....
Bierzesz tak:
pół kury
antrykot wołowy (okolo 0,5kg)
4 marchewki
mały seler
pietruszka - 2 szt
por
cebula opalona nad ogniem.
sól, pieprz
Kurę z wołowiną zagotować w garnku (okolo 30-45min) następnie i to bardzo
ważne zdjąć szumowiny aby rosół był klarowny i potem dodać wszystkie
jarzyny, wtedy posolić lekko.
Następnie gotować 3 godziny na małym ogniu (ma być malutki) nastepnie
doprawić do smaku.
Ten przepis mi się sprawdza od zawsze. Ważne jest by nie gotowac rosołu jak
na pożar czyli na takim ogniu żeby pokrywka wzlatywała. Jest to zupa którą
gotuje się powoli.
Pozdrawiam
|