Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.task.gda.pl!newsfeed
00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.p
l!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Julita i Tomek" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rosół
Date: Thu, 4 Mar 2004 01:25:38 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <c25t65$1o2$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <c2562r$8km$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: aaa45.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1078360070 1794 83.27.240.45 (4 Mar 2004 00:27:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 4 Mar 2004 00:27:50 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:193875
Ukryj nagłówki
Przede wszystkim należy spalić cebule aż będzie czarna z obu stron ,
wołowinę najlepiej zmielić , może być w kawałkach warzyw do oporu(marchew,
por, seler, cebula żadnego ziela i liścia!!) zredukować wodę o połowę, a i
można wlać krew wołową (uzyskać z rozmrażania mięsa wołowego) gotować od
zimnej wody NIE ZBIERAĆ nic z tzw. szumowin to jest czyste białko ma
"mrugać" to cała filozofia. Od 13 lat tak gotuje i w knajpie w której
pracuje 30 l. co niedziele schodzi z lanymi kluskami i marchewką z
pietruszką (marchew z rosołu) a i mięso i kura z rosołu idzie na straty , bo
drób gotowany i sztuka mięs to już inna bajka!!
Pozdrawiam Tomasz
Użytkownik "Anet" <a...@t...net> napisał w wiadomości
news:c2562r$8km$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Wiem, że temat był wielokrotnie poruszany, ale bardziej dotyczył przypraw
> niż przepisu, a ja z tym mam właśnie problem.
> Od 4 lat (odkąd zaczęłam go gotować) nigdy nie wyszedł mi dobry. Mam
> wrażenie, ze to co mi wychodzi to solona woda. Ile i co do niego dać aby
> smakował jak rosół. Oczywiście nie ma mowy o kurczaku z podwórka tylko
> kupnym i tu pojawia się problem jakie części z się do tego najlepiej
nadają
> , jakie warzywa i w jakiej ilości. Czy w całości czy pokrojone. No i ile
to
> gotować, pod przykryciem czy bez. Co do przypraw to wiem sól i pieprz.
>
> Aneta
>
>
|