Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rosol Re: rosol

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: rosol

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rosol
Date: Sun, 8 Oct 2006 10:37:01 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <egadgs$3l9$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <eg8eik$1o7m$1@wroclaw.net.pl> <eg8kv3$6e9$4@inews.gazeta.pl>
<eg8l30$2gb5$3@wroclaw.net.pl> <egaap1$gri$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: abbg192.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1160296797 3753 83.6.196.192 (8 Oct 2006 08:39:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 8 Oct 2006 08:39:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 0640-5, 2006-10-07), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:279626
Ukryj nagłówki


"rAzor" <o...@...zeby.pl> wrote in message
news:egaap1$gri$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik walkie! napisał:
>
>> rAzor napisał(a):
>>
>>> Użytkownik walkie! napisał:
>>>
>>>> hej,
>>>>
>>>> gotuje wlasnie rosol ale cos metny jest. co zrobic zeby byl klarowny?
>>>>
>>>>
>>>
>>> Wlej szklankę zimnej wody i gotuj na wolnym ogniu.
>>
>> teraz to za pozno ale naprzyszlosc zapamietam
>>
>
> Wiem. :)
> To skuteczny sposób i wypróbowany. Przy załozeniu, ze kurczak był swieży,
> a nie "długoleżący" preparowany przez sklepikarza - pasy bym darł z tych,
> którzy odświeżają nieświeży drób w "Ace".
> Przyczyną metnienia może być nadmierne wrzenie, przy niewłasciwym
> wykrwawieniu (przepraszam za dosadnosc, ale niestety taka jest prawda) i
> dużym otłuszczeniu kurczaka.

Ze sklepowych brojlerów tłuszczyk zdejmuje się podczas gotowania, lepiej
zastąpić go jakimś olejem podbarwionym np odrobiną papryki czy kurkumy.
Właśnie dlatego, że odświeżane i że tłuszcz i mięso przylegające do kości
psuje się najszybciej.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
08.10 walkie!
08.10 walkie!
08.10 MarcinP
08.10 *piotr'ek*
08.10 dolby
08.10 wektor
09.10 MarcinP
10.10 @nn
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?