Data: 2004-12-11 22:22:19
Temat: Re: rozmrażanie w mikrofalówce
Od: "biodarek" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
@nn:
>> jak powinno się rozmrażać mięso w mikrofalówce? Przed chwilą wyjęłam z
>> niej
>> rozmrożone filety drobiowe z ugotowanymi brzegami :|
>>
> He, he, he, to i tak masz dobrze, ja wyjmuję nadal zamarznięte filety
> drobiowe z ugotowanymi brzegami.
To przy jakichś programach automatycznych, czy też "ręcznym" rozmrażaniu?
Ja korzystam z automatycznego, poprawionego o współczynnik wynikający
z doświadczenia :) Np. jeśli pieczywo, to dodaję 50g przy wprowadzaniu
wagi. A znowu te filety drobiowe, to trochę odejmuję, bo rzeczywiście
brzegi łatwo 'dochodzą'. Aaaa... w czasie rozmrażania kuchenka żąda
obrócenia produktu góra-dół, to też może być ważne.
I chyba lepiej nie rozmrozić do końca. Po wyjęciu żywność powinna
chwilę jeszcze sobie poleżeć (odpocząć :)
--
biodarek
|