Data: 2001-11-02 14:09:28
Temat: Re: ruskie
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> prawie ze od tygodnia nie gotuje obiadkow, bo jakos ostatnio stolujemy sie u
> mamusi - a to fasolka po bretonsku, a to bigos (dzis). Ale od pewnego czasu
> chodza za mna ruskie ;-). Nigdy ich jeszcze nie robilam - wstyd sie
naród za broń! Co tu będą ruskie za naszymi łazić! Do kotła i gotować
ruskich aż wypłyną! A potem w mordę ich, przepraszam, do buzi...
> przyznac. Jakie robicie nadzienie? Ciasto na pierogi umien, skladniki z
> grubsza znam, ale jakie proporcje?
ja robiłem 50/50 kartofle i ser, ale to na skutek trudności w zdobyciu
prawidłowego twarogu. Można dać trochę więcej sera. Do tego cebulkę na
maśle usmażoną, sól i pieprz, a jak kto lubi, to i majeranku można.
Waldek
Niech cię licho. Teraz jestem głodny, więc lecę do domu.
WK
|