Data: 2001-11-02 13:54:19
Temat: Re: ruskie
Od: "Bea" <b...@w...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
asia napisał(a) w wiadomości: <9ru82f$5ha$1@news.tpi.pl>...
>Witam :-)
>prawie ze od tygodnia nie gotuje obiadkow, bo jakos ostatnio stolujemy sie
u
>mamusi - a to fasolka po bretonsku, a to bigos (dzis). Ale od pewnego czasu
>chodza za mna ruskie ;-). Nigdy ich jeszcze nie robilam - wstyd sie
>przyznac. Jakie robicie nadzienie? Ciasto na pierogi umien, skladniki z
>grubsza znam, ale jakie proporcje?
>Dzieki z gory
>Asia
No a ja własnie ciasta nie umiem:(
Za to nadzienie...tradycyjne wychodzi mi rewelacyjnie:)
Serek bialy, poltlusty przekrecam przez maszynke i do tego tez ugotowane
ziemniaki
(tez przez maszynke)
Nastepnie zeszkolna cebulke, sol, pieprz i surowe jajko (1 szt.)
Dzibdziam to wszystko widelcem tak aby sie polaczylo. Wszystkie skladniki
"na oko".
( kostka sera...to chyba 20-25 dkg., kilka ziemniaków)
Nie nalezy jednak przesadzac z iloscia ziemniakow. W kiepskich barach bywaja
takie wlasnie pierogi....praktycznie same ziemniaki.
Moja mama (pamietam!) dodawala 2 zmielone ziemniaczki do ciasta. Ciekawe
dlaczego....?
I gotowe:)
Pozdrawiam,
Bea
|