Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryby-ale jak?
Date: Mon, 27 Aug 2007 10:30:58 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 31
Message-ID: <fau24t$cqn$1@news.onet.pl>
References: <fau020$6jj$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: chello087207239193.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1188203485 13143 87.207.239.193 (27 Aug 2007 08:31:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 27 Aug 2007 08:31:25 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-Sender: ebKKwOnb74El+oQOpubv2vD4Iq20ht1U
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:301034
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fau020$6jj$1@news.onet.pl...
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
> Podrzućcie mi proszę jakieś swoje sprawdzone przepisy na ryby. Ale w grę
> wchodzą tylko: panga, kerguleny, tuńczyk, łosoś.
> Robiłam już pangę po grecku, pangę w panierce, kerguleny smażone na
> patelni, łosoś smażony na patelni, tak samo tuńczyk (ale wyszedł strasznie
> suchy - może macie jakieś sprawdzone metody, żeby był lepszy).
> Jutro planuję kotleciki rybne z pangi coś ala dukaty kapitana iglo, czy
> jak to tam się nazywało kiedyś.
> Ale na tym kończą się moje pomysły.
> Pomózcie proszę.
> Pozdrawiamy
> Barbara i Marysia
A może być sola a'la Paul?
Delikatna i wykwintna ryba atlantycka. Rozmrozić na talerzyku,
odlać płyn i wysuszyć filety na papierze kuchennym. Na inny talerzyk
nalać trochę mleka, a na trzeci wysypać trochę maki pomieszanej
z czerwoną słodką papryką. Utrzeć suchy chleb na tarce. Podgrzać
na patelni masło, posolić je i wrzucić startą bułkę, wymieszać. Teraz
trzeba szybko: umoczyć filet w mleku, posypać mąką i położyć na
patelni. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony aż starta bułka się
podrumieni. Podawać z plasterkiem cytryny, białym winem
i dobrym humorem!!!
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|