Data: 2007-08-27 09:09:11
Temat: Re: ryby-ale jak? [P]
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie Barbara K. napisał(a):
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
Panga w śmietanie może być? ;)
filet pangi- 1szt na osobę, pokrojone na 3 części
natka pietruszki
śmietana 30% (250ml na 3 filety) najlepsza Łaciata kartonik
jedna cebula
2-5 ząbków czosnku (3 do przełożenia ryby, 2 do sosu)
sól pieprz
masło lub margaryna do smażenia
Pangę posypujemy solą i delikatnie pieprzem, przekładamy czosnkiem
pokrojonym w płatki i wstawiamy do lodówki na 1-2 godz
Usuwamy czosnek rybę bardzo skromnie obtaczamy w mące.
Smażymy na maśle lub margarynie i odkładamy na talerz
Do pozostałego po rybie tłuszczu dodajemy posiekaną małą cebulę i 2
ząbki posiekanego czosnku, szklimy i zalewamy osoloną do smaku
śmietaną 30%, dodajemy posiekaną pietruszkę, wkładamy w to kawałki ryby
i doprowadzamy do wrzenia
Idealnie smakuje z brązowym ryżem, sałatki nie konieczne, ale jeśli już
to coś bez śmietany ;)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|