Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryby-ale jak? [P]
Date: Mon, 27 Aug 2007 11:09:11 +0200
Organization: sztrandek.int.pl
Lines: 33
Message-ID: <s...@c...znajdzie>
References: <fau020$6jj$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: xdsl-312.elblag.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1188205750 31832 81.168.191.56 (27 Aug 2007 09:09:10 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 27 Aug 2007 09:09:10 +0000 (UTC)
User-Agent: slrn/0.9.8.1pl1 (Linux)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:301037
Ukryj nagłówki
Świadomie, albo i nie Barbara K. napisał(a):
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
Panga w śmietanie może być? ;)
filet pangi- 1szt na osobę, pokrojone na 3 części
natka pietruszki
śmietana 30% (250ml na 3 filety) najlepsza Łaciata kartonik
jedna cebula
2-5 ząbków czosnku (3 do przełożenia ryby, 2 do sosu)
sól pieprz
masło lub margaryna do smażenia
Pangę posypujemy solą i delikatnie pieprzem, przekładamy czosnkiem
pokrojonym w płatki i wstawiamy do lodówki na 1-2 godz
Usuwamy czosnek rybę bardzo skromnie obtaczamy w mące.
Smażymy na maśle lub margarynie i odkładamy na talerz
Do pozostałego po rybie tłuszczu dodajemy posiekaną małą cebulę i 2
ząbki posiekanego czosnku, szklimy i zalewamy osoloną do smaku
śmietaną 30%, dodajemy posiekaną pietruszkę, wkładamy w to kawałki ryby
i doprowadzamy do wrzenia
Idealnie smakuje z brązowym ryżem, sałatki nie konieczne, ale jeśli już
to coś bez śmietany ;)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|