Data: 2007-08-27 08:30:58
Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fau020$6jj$1@news.onet.pl...
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
> Podrzućcie mi proszę jakieś swoje sprawdzone przepisy na ryby. Ale w grę
> wchodzą tylko: panga, kerguleny, tuńczyk, łosoś.
> Robiłam już pangę po grecku, pangę w panierce, kerguleny smażone na
> patelni, łosoś smażony na patelni, tak samo tuńczyk (ale wyszedł strasznie
> suchy - może macie jakieś sprawdzone metody, żeby był lepszy).
> Jutro planuję kotleciki rybne z pangi coś ala dukaty kapitana iglo, czy
> jak to tam się nazywało kiedyś.
> Ale na tym kończą się moje pomysły.
> Pomózcie proszę.
> Pozdrawiamy
> Barbara i Marysia
A może być sola a'la Paul?
Delikatna i wykwintna ryba atlantycka. Rozmrozić na talerzyku,
odlać płyn i wysuszyć filety na papierze kuchennym. Na inny talerzyk
nalać trochę mleka, a na trzeci wysypać trochę maki pomieszanej
z czerwoną słodką papryką. Utrzeć suchy chleb na tarce. Podgrzać
na patelni masło, posolić je i wrzucić startą bułkę, wymieszać. Teraz
trzeba szybko: umoczyć filet w mleku, posypać mąką i położyć na
patelni. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony aż starta bułka się
podrumieni. Podawać z plasterkiem cytryny, białym winem
i dobrym humorem!!!
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|