Data: 2003-07-30 13:55:50
Temat: Re: ryż
Od: "ogr" <o...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <m...@d...silesia.pik-net.pl> napisał w wiadomości
news:bg8ia9$p9s$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
> In <bg8cr2$r2k$1@korweta.task.gda.pl>, "Asiunia" <j...@p...gda.pl> writes:
> >Preferuję sklejony ( w formie pure ryżowego), pomimo tego że wg
kuchennego
> >savoir-vivre każde ziarenko powinno leżeć na talerzu oddzielnie. I
niestety,
> >ale taki mi wychodzi, zarówno ugotowany w torebce, jak i luzem. Może ktoś
> >wie, jak ugotować klejącą ryżową papę?
> >
>
> Ryż długoziarnisty , zwłaszcza 'paraboiled' jest mniej
> "klejący" . Lepszy byłby taki jak się stosuje do risotto,
> arborio . Ale w sklepach i supermarketach widuję tylko
> długoziarnisty.
>
>
> Marek
>
W Careffure był duży wybór Gallo. Widziałem jakiś miesiąc temu.
ogr
|