Data: 2003-07-30 14:59:39
Temat: Re: ryż
Od: "" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Preferuję sklejony ( w formie pure ryżowego), pomimo tego że wg kuchennego
> savoir-vivre każde ziarenko powinno leżeć na talerzu oddzielnie. I niestety,
> ale taki mi wychodzi, zarówno ugotowany w torebce, jak i luzem. Może ktoś
> wie, jak ugotować klejącą ryżową papę?
> Asia
>
>
Witam. Proponuję kupić zwykły ryż, krótki i pękaty. Gotować w proporcji 2
porcje płynu 1 porcja ryżu. Plyn to woda z mlekiem pól na pół. Ryż jest wtedy
kleisty. Gotować jak kaszę, do wsiąknięcia płynu a potem zawinąć w kocyk
żeby "doszedł".pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|