Data: 2005-01-04 20:30:26
Temat: Re: ryż
Od: "walkie!" <w...@w...wroclaw.net.com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik batory napisał:
> Moim zdaniem to on by był za bardzo al dente :-) Ja tak często robię, ale 1.
> ziarenko ma być nie tyle tłuściutkie co ma się przesmażyć, czyli z lekko
> przjrzystego staje się całkiem matowe. 2. Wody 2 razy tyle objętościowo co
> ryżu, inaczej ryż będzie twardy 3. Ja nie daję curry, która zmienia smak
> ryżu i mało go barwi tylko kurkumę (w wersji dla majętnych może być
> szafran), i nie szczyptę, ale łyżeczkę (szafranu to rzeczywiście bym dała
> szczyptę). A resztę robię jak u walkie
> Pozdrawiam - Agnieszka
>
>
ech, blad, myslalam chyba o niebieskich migdalach
oczywiscie stosunek ryzu do wody wynosi 1:2
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|