Data: 2006-04-22 08:12:11
Temat: Re: ryż - podstawa zdrowej kuchni
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
salmatis schrieb:
> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
> news:e2amh0$d41$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Szybki sposób - gruba patelnia z grubą pokrywą, rozgrzać olej
>> słonecznikowy, wsypać odpowiednią ilość ryżu, lekko zrumienić mieszając.
>> Osobno zagotować wodę dodając Warzywko firmy Kamis do smaku, zalać ryż,
>> przykryć, postawić na
>
> Czyzby kryptoreklama ;)))
oczywiście. Ja używam warzywek firmy Maggi. A ryż podsmażam na
sklarowanym maśle,ewentualnie na oleju rzepakowym z dodatkiem
sklarowanego masła. Dzisiaj będę zresztą robił ryżotto nawinie. Lodówkę
trzeba opróżnić ;-)
>> małym palniku, po chwili ryż będzie sypki i al dente... zastosować dowolne
>> mięsko z planu na dany dzień surówkę lub co kto tam ma...
Można gotować tak, by ryż nie był sypki i nadawał się do pałeczkowania.
Waldek
|