Data: 2000-10-31 08:10:25
Temat: Re: ryż z warzywami na sposob chinski
Od: a...@m...com.pl (Agnieszka Stańczyk)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: ostry <o...@e...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, October 27, 2000 2:48 PM
Subject: Re: ryż z warzywami na sposob chinski
> > kroję warzywa możliwie w zapałkę (marchew, seler, por, pekinka,
namoczone
> > grzyby mun, pieczarki, papryka w różnych kolorach, chili czy peperoni,
> dymka
>
> Zawsze myślałem, że peperoni to kiełbasa ???
>
> ostry
>
> To zależy. Po włosku "peperone" oznacza "papryka" (duża i słodka), a mała
i ostra to "peperoncino".
Agni
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|