Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "sassanach" <s...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sajgonki
Date: Thu, 6 Dec 2001 12:58:04 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <9unn6d$cqm$2@news.tpi.pl>
References: <9ukrsu$e4u$1@news.tpi.pl> <9uku2k$rmo$1@news.onet.pl>
<9ukvbm$lpa$1@news.tpi.pl> <9um5or$sqv$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: po86.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1007640590 13142 213.76.110.86 (6 Dec 2001 12:09:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 6 Dec 2001 12:09:50 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:86158
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:9um5or$sqv$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "sassanach" <s...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:9ukvbm$lpa$1@news.tpi.pl...
> Jedzonko się udało.
> No może nie do końca, ale to pierwsza próba.
> Jutro robię te w/g Wkn.
>
> Jeśli chodzi o farsz, to smakował mi bardzo jeszcze nie w sajgonkach, ale
ja
> już były nadziane, to nie po chińsku smakowały...
> aaaa... nie dałam goździków...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
Tez wypróbuje te drugie sajgonki, bo moje już mi sie nieco znudzily.
Co do smaku, hm, przepis pochodzi z pokazowych zajęć z kuchni chińskiej,
prowadzonych przez osobę zajmujacą sie na poważnie tą kuchnią. Jednak z
chińszczyzną juz tak jest że większosć oryginalnych receptur jest "naginana"
do polskich potrzeb. Jest to prawie zawsze już jakas modyfikacja, weźmy
chociaż tą kapustę kiszoną - przecież to TYPOWO polskie ;-).
A co do farszu, zapomniałam napisać ( tak to jest ;-) ) że ja ja odciskam
przed duszeniem. U mnie farsz jest raczej "suchy" i jakos tak mi wychodzi.
Powodzenia w dalszych próbach, jeszcze 150 sajgonek i będzie poezja :-)
PS Jakby ktoś maił jakis ciekawy farsz nadajacy sie do wyżej wymienionych to
chetnie przetestuje.
--
POzdrówka
Sassenach
GG 1527151
|