Data: 2009-08-30 06:41:06
Temat: Re: sałatka 7-składnikowa
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
lemonka wrote:
> Ja zakładam, że Węgrzy czy Meksykanie to raczej niezbyt bogate narody i
> mięsko mieli nie zawsze świeże, za to ostrych papryczek - mnóstwo.
> Wystarczyło pomieszać jedno z drugim, by nie czuć smaku nieświeżego
> mięska, tudzież ubić wszelkie żyjątka, które tegoż mięska jakość
> nadszarpywały.
to ciekawe, czy szkodzi papryczka, czy mięsko cokolwiek nieświeże.
> Ale to w Meksyku, na
> Węgrzech i w Teksasie, ale u nas? Słowian z dziada pradziada?
Słowianie też bogaci raczej nie byli, ale za to papryczki w naturze nie
rosły. To jadali mięsko nieświeże z solą;-). Ale w końcu dotarły te
zajzajery, to może komuś i smak przypasował.
J.
|