Data: 2003-09-16 11:16:22
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?
Od: Magdalena Potocka <m...@n...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>ja dodaję seler naciowy do kotletów z kaszy gryczanej i okrawków wędlin
>>
>
>
> Mniam , pełny przepis proszę :)
>
>
> Marek
a proszę uprzejmie :-):
Zeszklić na maśle drobno posiekaną cebulę, dodać ok. 15-20 dag.
posiekanych okrawków wędlin, przesmażyć. lekko przestudzić (można dodać
trochę startego obsuszonego oscypka, ale ja wolę dodawać wyżej
wymieniony seler :-) ). ugotowaną kaszę gryczaną (2-2,5 szklanki)
przepuścić przez maszynkę, połączyć z cebulą i wędliną. dodać trochę
soli i pieprzu, 2 całe jaja, wyrobić masę, uformować nieduże kotlety i
smażyć z obu stron.
proste, nie? :-) to zmodyfikowany przepis na bazie z "Tanie gotowanie"
Biblioteczki Poradnika Domowego.
--
Magda
|