Data: 2006-01-26 07:26:04
Temat: Re: ser
Od: "blufox" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paweł" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dr5dh1$15i$1@news.onet.pl...
> czy ktos kiedys probowal zrobic domowym sposobem ser dojrzewajacy ( na
> sposob tych francuskich)? ja probowalem ,zsiadle mleko trzymalem w
> pojemniku z dziurkami (zeby serwatka sciekala) przez 2 tyg w chlodnej ale
> suchej piwnicy, smak i zapach byl ok ale bardzo zredukowala sie objetosc,
> wiec nie zostalo wiele,moze ktos zna inny sposob?
też sie zagłębiam w arkana wiedzy jak w domu wyprodukować żółty ser, tutaj
mozesz poczytać opinie na ten temat.
http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=88
http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=3535&start=30
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=216343
47&v=2&s=0
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=267284
23&v=2&s=0
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=192775
69&v=2&s=0
|