Data: 2005-10-27 03:08:59
Temat: Re: serek mascarpone
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Syla napisał(a):
> Użytkownik "Marsjasz" <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> napisał w
> wiadomości news:djjm3f$ant$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>
>
>>ja zastepuje np. takim:
>>http://www.hipernet24.pl/katalog.php?kat_id=1865&o
rderby=&page=1
>>mozna odrobnke zakwasic cytryna...
>>a 10 pln za kilo to chyba nieduzo...
>>Mars
>
>
> wydaje mi się, że ten serek ma się nijak do mascarpone. Mascarpone ma gładką
> konsystencje i jest taki w smaku...bezsmakowy. Ma bardzo dużą zawartość
> tłuszczu (chyba z 60%).
> Ciekawi mnie jak wychodzi Tobie z tego serka tiramisu, bo ja próbując innych
> serków nigdy nie uzyskałam takiego smaku.
>
>
ma sie calkiem dobrze - ja go miksuje (jesli do tiramisu) znaczy z
opakowania do miksera z nozem (miesnym)...
i juz...
a potem doprawiam dowolnie...
rozcienczam...
a tiramisu wychodzi znakomicie...
Marsjasz
|