Data: 2004-11-12 21:51:12
Temat: Re: sernik na zimno
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ruua napisał:
>>Bardzo prosto. Ser, masło, żółtka utarte z cukrem. Bakalie.
>
>
> ser bialy czy homogenizowany?
Biały, musi byc bardzo dobry i świeży, mielę go. Około kilograma na
większą tortownicę.
>ile tych jajek i cukru?
6 zółtek z dużych jaj. Białek nie daje się. Z cukrem problem, bo ja na
oko. Myślę, że koło szklanki, niewielkiej.
> zupelnie masla nie dodajesz?
Z czego wnosisz? ;)
Kostkę.
> do tego kupilam pektyne w proszku - dodaje sie ja do soku z kartonu i
> wychodzi galaretka:)
To na sernik ułóż owoców ile wlezie i zalej galaretką z pektyny, do
sernika nie dawaj jej, calkiem nie ma potrzeby.
--
pa, BasiaBjk
|