Data: 2001-01-12 20:49:07
Temat: Re: sery plesniowe
Od: Michal <m...@e...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Michal wrote:
> A ja mam pytanko........
Dziekuje za wszystkie przepisy, oczywiscie przez okreslenie oryginalne
chodzilo mi o przepisy oryginalne, ktorych jeszcze nie znam, sorki za
takie okreslenie.
Odwdzieczam sie przepisem mojej zony na poledwiczki wieprzowe
faszerowane Rokpolem i zapiekane.
Jedna poledwiczka na osobe
Bierzemy poledwiczke, myjemy ja, ser Rokpol kroimy w slupki i
faszerujemy poledwiczke w wielu miejscach serem.
Do naczynia zaroodpornego wkladamy poledwiczki, skrapiamy oliwa lub
olejem, i zapiekamy ok. 20 min.
Na koniec na wierzchu mozna polozyc kawalki Rokpola i dopiec.
Rokpol o tyle jest tu dobry bo jest twardy co ulatwia faszerowanie.
Nie piec za dlugo, bo beda za suche, mozna odrobine podlac woda.
Smacznego
Michal
|