Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!no
t-for-mail
From: Marek Smolinski <m...@h...chem.uni.torun.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: shoarme
Date: 11 Feb 2003 09:45:29 GMT
Organization: TORMAN
Lines: 29
Message-ID: <b2agnp$nki$1@flis.man.torun.pl>
References: <b2aa7a$40m$2@flis.man.torun.pl> <3...@u...fu-berlin.de>
NNTP-Posting-Host: hera.chem.uni.torun.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: flis.man.torun.pl 1044956729 24210 158.75.3.58 (11 Feb 2003 09:45:29 GMT)
X-Complaints-To: u...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 11 Feb 2003 09:45:29 GMT
User-Agent: tin/1.4.2-20000205 ("Possession") (UNIX) (Linux/2.2.19 (i686))
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:145920
Ukryj nagłówki
Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> wrote:
> Marek Smolinski:
> no to fajnie. Bo podawałem przepis oryginalny. Było tam coś o 10km mięsa
> w płatach i 5kg mielonego.
> Pytanie filozoficzne: jaki przepis uznasz za oryginalny?
Fakt pytanie filozoficzne, mysle, ze pierwszym przblizeniem
bylby przepis drukowany/elektroniczny pochodzacy z kraju
z ktorego wywodzi sie potrawa.
Zadalem to pytanie poniewaz znalezione przepisy dosc moco
roznily sie od siebie. Zanalazlem ten przepis na (8+8)=16 kg miesa.
Ilosc miesa i przypraw podzielic na 16 ? aby dostac przepis
na 1 kg miesa. Trudno jakos podziele 3 listki laurowe na 16 czesci.
Wezme wage, powaze i bede dzielil :).
MarekS.
--
____________________________________________________
_________________
Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL
OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY
Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505
FAX NO. (+48) (056) 6542477
____________________________________________________
_________________
|