Data: 2003-02-11 09:56:31
Temat: Re: shoarme
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Fakt pytanie filozoficzne, mysle, ze pierwszym przblizeniem
> bylby przepis drukowany/elektroniczny pochodzacy z kraju
> z ktorego wywodzi sie potrawa.
niestety arabskiego nie kumam.
> Zadalem to pytanie poniewaz znalezione przepisy dosc moco
> roznily sie od siebie. Zanalazlem ten przepis na (8+8)=16 kg miesa.
> Ilosc miesa i przypraw podzielic na 16 ? aby dostac przepis
> na 1 kg miesa. Trudno jakos podziele 3 listki laurowe na 16 czesci.
> Wezme wage, powaze i bede dzielil :).
chemikowi powinno się udać. A tak na serio, to popatrz jaki przepis ci
najbardziej pasuje. Przepisy oryginalne są właśnie na duże ilości i zbyt
łatwo skalowalne nie są. Trzeba interpolować i już nie masz oryginału.
Tu jest fajna recepta, tylko niech mi ktoś (np. Ewa Niesz!) powie, co to
poivre de la Jamai"que moulu. Zmielona Jamaikanka?
http://www.canoe.qc.ca/artdevivrecuisinerecettesmama
ndion/shawarma.html
Waldek
|