Data: 2003-02-11 09:45:29
Temat: Re: shoarme
Od: Marek Smolinski <m...@h...chem.uni.torun.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> wrote:
> Marek Smolinski:
> no to fajnie. Bo podawałem przepis oryginalny. Było tam coś o 10km mięsa
> w płatach i 5kg mielonego.
> Pytanie filozoficzne: jaki przepis uznasz za oryginalny?
Fakt pytanie filozoficzne, mysle, ze pierwszym przblizeniem
bylby przepis drukowany/elektroniczny pochodzacy z kraju
z ktorego wywodzi sie potrawa.
Zadalem to pytanie poniewaz znalezione przepisy dosc moco
roznily sie od siebie. Zanalazlem ten przepis na (8+8)=16 kg miesa.
Ilosc miesa i przypraw podzielic na 16 ? aby dostac przepis
na 1 kg miesa. Trudno jakos podziele 3 listki laurowe na 16 czesci.
Wezme wage, powaze i bede dzielil :).
MarekS.
--
____________________________________________________
_________________
Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL
OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY
Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505
FAX NO. (+48) (056) 6542477
____________________________________________________
_________________
|