Data: 2006-05-19 12:38:08
Temat: Re: skorzonera
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
news:4d5r87F193g8qU1@uni-berlin.de...
> Dominik Jan Domin schrieb:
>> Uzytkownik "aga" <j...@c...pl> napisal w wiadomosci
>> news:1148031878.720773.247700@g10g2000cwb.googlegrou
ps.com...
>>> Podobna do szparagow i podobnie smakuje. Wyglada dosc nieciekawie Ma
>>> dlugie, twarde i czarne
>>> korzenie. Obiera sie ja ze skory wzdluz korzenia. Gotuje w osolonej i
>>> lekko ocukrzonej wodzie, az do miekkosci. Polewa bulka tarta na
>>> maselku. Mozna zapiekac jak szparagi. Polecam bo pyszne,
>>> zdrowe i tanie. Mozna je kupic na targowiskach.
>>
>> Tak, jasne, mozna... Szlag mnie trafia, gdy czytam, ze cos mozna kupic
>> "na targowisku" lub "w hipermarketach". Bo nie mozna, nie ma i tyle.
>
> można, jest i tyle. Nie zawsze w stanie świeżym, ale w zalewie obrana
> jest. Nawet w Aldim ;-)
W jakim Aldim?? Ja mówię o Polsce, nie o naszych sąsiadach.
DJD
|