Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for-m
ail
From: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: skorzonera
Date: Fri, 19 May 2006 14:47:05 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 20
Message-ID: <4...@u...de>
References: <1...@g...googlegroups.com>
<e4kcph$qvp$1@news.onet.pl> <4...@u...de>
<e4ke3t$p2$1@news.onet.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
YOimOlDjWOCBNM6fc3fQ7QYwE99xkECtlSkuNQ0WH/UmymyDr/xihzj5PECziWa1tVfFRMKicd
User-Agent: Thunderbird 1.5 (Windows/20051201)
In-Reply-To: <e4ke3t$p2$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:269154
Ukryj nagłówki
Dominik Jan Domin schrieb:
>>>> Podobna do szparagow i podobnie smakuje. Wyglada dosc nieciekawie Ma
>>>> dlugie, twarde i czarne
>>>> korzenie. Obiera sie ja ze skory wzdluz korzenia. Gotuje w osolonej i
>>>> lekko ocukrzonej wodzie, az do miekkosci. Polewa bulka tarta na
>>>> maselku. Mozna zapiekac jak szparagi. Polecam bo pyszne,
>>>> zdrowe i tanie. Mozna je kupic na targowiskach.
>>> Tak, jasne, mozna... Szlag mnie trafia, gdy czytam, ze cos mozna kupic
>>> "na targowisku" lub "w hipermarketach". Bo nie mozna, nie ma i tyle.
>> można, jest i tyle. Nie zawsze w stanie świeżym, ale w zalewie obrana
>> jest. Nawet w Aldim ;-)
>
> W jakim Aldim?? Ja mówię o Polsce, nie o naszych sąsiadach.
sądzę że w oszołomach i innych Realach powinno też być. Dawno nie byłem
w Polsce w sklepie (ostatnio chyba we wrześniu), ale coś mi się wydaje,
że było. Ale polowałem wtedy na prince polo, a nie na skorzonerę, którą
dostanę tu na każdym kroku.
Waldek
|