Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia śledzie w smietanie Re: śledzie w smietanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: śledzie w smietanie

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: m...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: śledzie w smietanie
Date: 22 Mar 2004 22:54:40 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 33
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <c3ng01$pdm$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1079992480 12861 213.180.130.18 (22 Mar 2004 21:54:40
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Mar 2004 21:54:40 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 10.0.5.15, 62.233.195.94, 192.168.243.37
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; exNetPanel:729488;
npUID:729488)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:195954
Ukryj nagłówki

>
> heja
> proszę o radę - jak zrobić?
> mam na myśli takie  zjabłkami i cebulką
>
> ostatnio jadłam w gościach
> ale z ogórkiem, serkiem typu grani, kwaśną śmietaną
> tylko pieprzone
>
> brakowało mi cebulki
> tak więc proszę o przepis na tradycyjne śledzie
> acha, no i czy je całą noc wymaczać?
>
> pzodr.
> --
> ----------------------------------------------------
-----------
> Paulina i Ola 18.06.2003
> http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
>
>
Witam!
Czas moczenia śledzi zależy od ich rodzaj /zasolenia/.
Jeżeli kupisz śledzie całe w skórce solone, to musisz moczyć dość długo/ kilka
godzin/. Natomiast matiasy/ w wiadereczkach/ należy moczyć krótko / 1-2
godz /. Najlepiej jednak spróbować co jskiś czas, czy wypłukała się sól.
Trudno określić dokładnie czas, bo jedni wolą bardziej słone , inni mniej.
Po wymoczeniu, pokroić w dzwonka, skropić lekko cytryną. Na tarce zetrzeć
obrane jabłka, cebulkę pokroić w kostkę, dodać do śledzi śmietanę /ja dodaję
majonez/.
I to by było na tyle. Smacznego!

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.03 BEATA
23.03 Misielin
23.03 Basia
23.03 Misielin
23.03 Victoria
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.