Data: 2004-03-23 06:46:18
Temat: Re: śledzie w smietanie
Od: b...@w...pl (BEATA)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "wojus" <w...@w...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, March 22, 2004 8:46 PM
Subject: śledzie w smietanie
>
> heja
> proszę o radę - jak zrobić?
> mam na myśli takie zjabłkami i cebulką
>
> ostatnio jadłam w gościach
> ale z ogórkiem, serkiem typu grani, kwaśną śmietaną
> tylko pieprzone
>
> brakowało mi cebulki
> tak więc proszę o przepis na tradycyjne śledzie
> acha, no i czy je całą noc wymaczać?
>
> pzodr.
> --
> ----------------------------------------------------
-----------
> Paulina i Ola 18.06.2003
> http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
>
>cześć
ja kupuje płaty śledziowe marynowane już, kroje w dzwonki do tego drobno
pokrojona cebulka i jabłko ,sól i pieprz
wszystko zalewam śmietana słodką i odstawiam aby się przegryzło
do tego ziemniaczki na obiad tak jadamy prawie co piątek
śledzie marynowane dlatego żeby później nie dodawać kwasku lub jak niektórzy
octu żeby to miało lekko kwaskowy smak
pyszne takie śledzie w śmietance u mnie je cała rodzinka
Beata
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|