Data: 2000-10-07 21:49:13
Temat: Re: smalec
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jacek Kostka wrote:
> Słoninka i mielone mięso w proporcji 4/1 na korzyść słoninki. Cebula i zioła
> do smaku. (Ilość cebuli i ziół, a także ich asortyment - wg uznania). Topimy
> słoninkę w standardowy sposób. Jednocześnie podsmarzamyy mięsko z cebulką
> (albo wrzucamy ją do smalczyku). Wypełniamy słoiczki smalcem - dopełniamy
> mięskiem.
a spuść się na wątek spred kilku (nastu najwyżej) dni a'propos
konserwacjim ścierweńka.
Jak nie za gootujesz kilka dni z rzędu przez jakiś czs to ci się
bakteryje wlezą.
W tłuszczu to się trochę odwleka, ale dodatek cebuli przyspiesza proces
(przynajmnie mi się tak wydaje)
Ale sam jestem niestey pełen niemiłych doświadczeń ze śćierwem und
smacem niedogotoanym jako trzeba więc i później zepsutym
No chyba ,że robisz to na szybki użytek (2-4 tygodnie?)
sadyl
|