Data: 2005-06-16 09:54:12
Temat: Re: smalec
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Korniejewowa" <m...@S...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d8re7a$rcg$1@news.onet.pl...
> Ramona Lenartowicz napisał(a) dnia Thu, 16 Jun 2005 09:55:54 +0200 na
grupie pl.rec.kuchnia:
>
> > Jaki znacie 'przepis' na dobry smalec ? ;)
> > Z samego boczku + cebulka, czy może jeszcze jakieś inne mięsko
> > tłuszczykowate ? ;)
> >
> > Pozdrawiam
> > Ramona Lenartowicz
> Witam,
>
> (...) Dodatki w postaci
> jabłuszka, cebulki (przesmażonej), bądź ogóreczka kiszonego dodają do
> podstawy, czyli do samego smalczyku z majerankiem (...)
Zabiją cię tu za te zdrobnienia :-)
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|