Data: 2005-09-17 15:53:14
Temat: Re: smalec-jak zrobic dobry
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Chesky" <c...@N...net.pl> wrote in message
news:dghcm8$t6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> najlepszy smalec - zadnych dodatkow.
> slonine (niewedzona!) kroic w kostke nie za duza,
> w garnku ja wytapiasz, do tego w kostke cebula,
> jednak tak by minimalnie wiecej stanowila slonina.
> do tego ZADNYCH dodatkow, soli, pieprzu, a tym bardziej
> bulionow, kostki rosolowe itp! spieprzy caly smak.
> Zostawiasz w garnku do ostygniecia.
> Smarujesz sznite chlebka, lekko solisz, delektujesz sie.
E tam...mniej cebuli (i dodac prawie na koniec topienia), troche startego kwasnego
jablka (tyz pod koniec) , szczypta majeranku i duza szczypta slodkiej mielonej
papryki.
--
><eM eL><
><ex Homo Sovieticus><
|