Data: 2003-07-01 02:56:49
Temat: Re: smazony karafiorek ))
Od: maruda <m...@m...gdynia.mm.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
2003-06-30 21:45, osoba przedstawiająca się, jako 'Marzena', zachciała
zauważyć:
> Danie szybkie dla smakoszy, wielbicieli smaków niepodobnych do niczego ))
> Najpierw jednak witam )))
>
> Zakupujemy kalafiorka młodego, myjemy tegoż, kroimy na średniej wielkości
> różyczki i ....
> no właśnie. I smażymy w głębokim tłuszczyku aż końcówki zbrązowieją.
> PRzepis bodajże z obcasów czy też inszej kolorówki.
> Po prostu pycha! Smakuje i na gorąco i na zimno. Z pomidorem, dipami, jak
> kto woli.
>
Podobny przepis istnieje w kuchni indyjskiej. Smaży się na sklarowanym
maśle cząstki kalafiora z plastrami ziemniaków (kminek, imbir, turmerik,
chili i sól). Pod koniec smażenia dodaje się koncentrat powmidorowy.
Niezłe, choć smak odbiegający od steretypów.
|