Data: 2004-08-06 11:31:08
Temat: Re: soczewica
Od: Grzegorz Mucha <m...@z...mielonka-wytnij-precz.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wysoki Sadzie, przychodzi do mnie Thu, 5 Aug 2004 21:11:53 +0200 w imieniu
grupy trzymajacej wladze wojus i mowi:
> - czy można ją podawac jako kaszę czy ryż np. do dań mięsnych i sałatkowych?
> czy znacie moze jakies przpiesy na sałatkę z soczewicą (z tyńczykiem? - jaki
> kolor do czego?)
A ja polecę pierogi - z soczewicą lub z soczewica i boczkiem. Różnie je
można przygotowywać, jadłem kiedyś pierogi z soczewicą, które smakowały
praktycznie jak z mięsem (więc dobry pomysł dla wegetarian) albo te drugie-
w smaku przypominały coś w rodzaju 'koncentratu grochówki' - obydwa rodzaje
bardzo dobre.
mucher
|