Data: 2001-12-17 02:47:58
Temat: Re: sos do schabu.
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Agnieszka" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:9vdp36$er3$2@news.onet.pl...
> Nacieram dużą ilością ziół i przypraw a przede wszystkim czosnkiem,zawijam
w
> folię lub wkładam do woreczka i do lodówki na jakiąś godzinę(może być
nawet
> na całą noc będzie jeszcze lepszy)następnie zawijam w filię aluminiową lub
> wkładam do foliowego rękawa (żeby nie był bardzo suchy)i do pieca na 1-1,5
> godz.Jakieś pół godziny przed końcem pieczenia rozcinam filię (rękaw)i zos
> tawiam w piecu aby zrobiła się chrupiąca skórka.
> Polecam także wersję z w miodzie i musztardzie:
> przed włożeniem mięska do pieca smaruję miodem i musztardą,jest bardziej s
> oczyste i jaki ma smak.
> Agnieszka
>
To moze dorob do tego sos musztardowy....
pozdrawiam Ania
|