Data: 2005-09-01 11:25:39
Temat: Re: sos roquefort
Od: "lygi" <l...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> też nie, bo w Bratysławie nie byłem, ale ja robię sos tak:
> mleko podgrzewam w garnku, do tego drobno rozdrobniony ser (by się
> szybciej rozpuścił). Proporcje do smaku, ja robię mniej więcej tylko
> trochę mleka, by ser się nie spiekł. Jak się ser rozpuści, to dodać
> trochę słodkiej śmietany. Ile, to zależy od chcianego smaku: im więcej
> śmietany, tym łagodniejszy sos. Można jeszcze ochrzcić śmietankowym
> serem topionym, jak jest za płynne. Ja na ogół daję ten ser. Jak rodziny
> nie ma (bo nie lubią), to dodaję do tego trochę Calvadosa. Sos gotowy.
ok wiec liczac na 4 osobowa porcje ile wagowo takiego sera ( mniej wiecej
trzeba ) ??
pzodr
|