Data: 2000-07-24 07:48:13
Temat: Re: sos serowy
Od: "asia" <j...@h...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dzieki za przepisy, niestety nie dotarly w pore :( i poradzilam sobie w
nastepujacy sposob: zagotowalam razem 1/2 szkl mleka, 1/2 szkl bulionu,
lyzke maki, lyzke masla. Kiedy zrobilo sie juz takie budyniowate to zdjelam
z ognia i dodalam serek topiony (spora kostke firmy Sertop). Mieszalam tak
dlugo az sie serek rozpuscil - jakies 3 min. Oczywiscie przyprawki - sol,
pieprz, papryka ostra i slodka. Byl bardzo dobry do kalafiora i ziemniakow.
Przez te kilka dni robilam ten sos dwukrotnie i przy okazji przekonalam sie
ze serki topione Hochland nie za bardzo sie nadaja - nie chca sie tak dobrze
rozpuscic jak Sertop.
Pozdrawiam
Asia :)
|