Data: 2004-12-05 14:09:28
Temat: Re: [spam]ocena strony
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <coum8o$6im$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-B66A44.09121604122004@newsfeed.onet.pl..
.
> > In article <copjld$1q6$1@atlantis.news.tpi.pl>,
> > "batory" <b...@p...onet.pl> wrote:
> >
> > > Użytkownik "Halszczak" <h...@w...pl> napisał w wiadomości
> > > news:cophum$nsv$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > > > Przepraszam, faktycznie zapomniałem
> > > > http://mojegotowanie.webd.pl
> > > >
> > > Nawias masz gdzieś nie zamknięty, co prawda się nie wywala, ale jest
> > > komunikat błędu. Nie dodaje to stronce profesjonalności.
> > > Co do przepisów to obejrzałam sobie tylko bigos myśliwski i zniechęciło
> mnie
> > > to do oglądania czegokolwiek innego. Albowiem bigos, jak sama nazwa
> wskazuje
> > > ;-) robi się tak, że kapustę się gotuje oddzielnie (no ewentualnie z
> > > grzybami, ale lepiej grzyby też oddzielnie), a mięsa oddzielnie
> (najlepiej
> > > każde oddzielnie i każde na swój sposób, oczywiście mięs się nie gotuje
> > > tylko piecze, w ostateczności dusi).
> >
> > E tam, przesąd.
> >
> Idąc dalej Twoim rozumowanem, jeśli chcemy zrobić dajmy na to gulasz z kaszą
> i marchewką z groszkiem, wrzucamy do gara kaszę, pokrojone mięso, cebulę
> ,grzyby suszone, marchewkę i groszek - i niech się razem gotuje - na końcu
> zasmażkę. Zapewne to co by z tego wyszło nie byłoby trujące, a być może
> nawet smaczne. Ale nie byłby to z pewnością gulasz. Wracając do bigosu,
> jeśli się wszystkie składniki na raz wrzuci do gara i razem pichci -
> trucizna z tego nie wyjdzie, ale w smaku tylko nieco będzie bigos
> przypominać, dość odlegle zresztą.
"Prawdziwy bigos" to mit. A najrozmaitsze bigosy gotować można na 1001
sposobów. W zasadzie jedyną cechą wspólną jest to, że jest to
"siekanina" -- pokrajane mięso duszone z warzywami.
Władysław
|