Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia spirytus Re: spirytus

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: spirytus

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!news
feed.silweb.pl!news.insert.intranet!not-for-mail
From: "Ewa Dacko" <e...@i...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: spirytus
Date: Fri, 28 Feb 2003 16:09:01 +0100
Organization: InsERT
Lines: 36
Distribution: world
Message-ID: <b3nu2i$nhj$1@mail.insert.com.pl>
References: <3...@...co>
NNTP-Posting-Host: intra.insert.dmz
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: mail.insert.com.pl 1046444946 24115 192.168.0.245 (28 Feb 2003 15:09:06 GMT)
X-Complaints-To: n...@i...com.pl
NNTP-Posting-Date: 28 Feb 2003 15:09:06 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:143546
Ukryj nagłówki

zdzisław wrote:

> Jak go rozrobić,żeby był dobry ?
> Mam litr i zastanawiamsię czy zrobic oklepana "przypalanke", czy z
> miodem i cytryną ?
> A może ktoś ma jakis wypróbowany, dobry przepis.
> No i zeby nie trzeba było czekac 3 tygodnie :-)

Ajerkoniak zrób :)

6 żółtek
4 łyżki cukru
cukier waniliowy
szklanka spirytusu
trochę koniaku
puszka mleka skondensowanego słodkiego

Żółtka ubić w miseczce zanurzonej w garnku z gotującą się wodą na
jasny, puszysty kogel-mogel. Potem - cały czas ubijając - dolewać
powoli mleko, a potem spirytus i koniak. Koniak jest dla aromatu;
można też eksperymentować z rumem albo jakimś sztucznym aromatem,
ale to już nie to samo.

Można dać mleko niesłodzone, ale z puszki albo z tubek, to z kartoników
jest za rzadkie; wtedy więcej cukru oczywiście.

I można pić prawie od razu, musi tylko wystygnąć.

Aha. Wszystko można zrobić w termomiksie oczywiście, jeśli ktoś chciałby
dokładny przepis z czasami i temperaturami, to proszę dać znać.

Pozdrawiam,

Evva


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.02 Anix
28.02 Anix
01.03 Dariusz K. Ladziak
01.03 kamas.hw
01.03 Art(Gruby)
01.03 Jbart
01.03 Dariusz K. Ladziak
02.03 jarek
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?