Data: 2003-12-01 19:38:24
Temat: Re: stek zbyt twardy i suchy
Od: jakub <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kupilam juz sobie nawet specjalna patelnie ale steki wychodza mi suche i
> twarde. Co robic?!
1' za dlugo smazysz; patelnia musi byc mocno rozgrzana, wtedy skorka
jest chrupiaca, a wnetrze krwiste ;-)
2' za krotko smazysz; niektore gatunki miesa trzeba dodatkowo poddusic
na dosyc chlodnej patelni, zeby sie dawalo ugryzc ;-)
nie wiem, tak naprawde trzeba by popatrzec, powachac, posmakowac i
pogryzc ;-). Eksperymentuj...
A jesli zyczysz sobie wynikow od razu, to sprobuj zamarynowac miesko...
oliwa, mleko, sok cytrynowy, wino... tyle mozliwosci...
Ale wlasciwie nie powinienem sie wypowiadac, przeciez ja nie jadam miesa
;-))
Jakub
|