Data: 2003-11-13 12:47:27
Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Google naszym przyjacielem, ...
=======
Gdzieś już słyszałem o Guglu, ktoś mi chyba mówił...
=======
> ... ale znaj me dobre serce :))
>
http://groups.google.pl/groups?q=p%C5%82ucka+group:p
l.rec.kuchnia&hl=pl&lr=&
ie=UTF-8&inlang=pl&group=pl.rec.kuchnia&selm=antuau%
2458e%241%40news2.tpi.pl
&rnum=3
=======
Powyższe płucka są zupełnie inne :-{. Popatrz na składniki: "..., 1 kostka
rosołowa, 1 łyżka octu winnego, ..., 1/4 cytryny, pieprz mielony, koriander,
...." To są składniki z innej epoki, zwłaszcza w kuchniach
stołówkowo-barowych. No i przepis: "... Wkładamy do bogracza i zalewamy
zimną wodą. Wieszamy nad ogniem.....". To chyba nie w Bałtyku ani w Tempie.
Być może należy tam jeszcze dodać Twoje dobre serce? :-}}}
waldek
=======
|