Data: 2002-12-18 09:25:00
Temat: Re: strucla drożdżowa z makiem
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:atpe5l$cfp$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "Olga" <o...@o...pl> napisała:
> > Do 1/2 kg zmielonego maku dodaje 1/3 kostki stopionego masła, 3-4 żoltka
> > utarte z cukrem pudrem,
>
> A bialka?
> Ja do maku zawsze dodaje tylko bialka, czyli ubita piane z bialek.
a ja nawet nie zadaje sobie trudu z ubijaniem piany, dodaje cale jajka.
Zoltka daje sie do kruchych ciast, wiec skoro Olga daje same zoltka to moze
to w jakims stopniu przyczyna tej kruchosci...
pozdrawiam
Basia
|