Data: 2003-03-19 21:51:23
Temat: Re: surówka z białej kapusty
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3E783646.9000004@wroclaw.net.pl...
> Ja sparzam kapuste wrzatkiem. Potem ja sole, wyciskam kilka kropel soku
> z cytryny, troche oliwy i ugniatam reka, najlepiej kostkami bo ma
> chrupac pod rekami :-) taka zmacerowana kapustka juz jest miekka,
> dodajesz marchewke, jablko, sol pieprz i gotowe.
nie zebym sie czepiala slowek, ale nieco mnie to zastanowilo... surowka z
parzonej kapusty?
zawsze mi mowili ze np parzony por to juz salatka, tak samo jak i kapusta i
kazde inne warzywo..
poprawcie jesli sie myle, ale tak mnie uczono
Marta
|